Un medic din Oradea devine instructor de Kangoo Jumps dupa ce s-a indragostit de acest sport

Un medic din Oradea a devenit atat de pasionat de Kangoo Jumps, incat a decis sa se specializeze in acest domeniu pentru a obtine diploma de instructor acreditat.

 

Un medic din Oradea devine instructor de Kangoo Jumps dupa ce s-a indragostit de acest sport

Dr. Olivia Ligia Burta, medic primar medicina de laborator, a inceput sa practice Kangoo Jumps la inceputul acestui an, odata cu participarea, ca specialist, la studiul medical national “KAPO – Sanatate pe ghete”, ce demonstreaza beneficiile acestui sport asupra sanatatii.

 

Pe langa supervizarea medicala, specialistul a dorit sa faca miscare alaturi de cele peste 80 de persoane care participa la acest studiu. Dinamismul, toleranta exerciilor si starea de bine pe care le-a descoperit la aceste sesiuni de exercitii pe ghetele rebound, au convins-o pe Olivia Ligia Burta sa dezvolte aceasta pasiune si sa obtina diploma de instructor Kangoo Jumps.

Pentru ca deja are studii medicale, programul de instruire a presupus 3 saptamani de cursuri alaturi de Kinga Sebestyen, primind la final documentul care ii va conferi abilitatea de a coordona exercitiile de Kangoo Jumps in paralel cu activitatea profesionala.

Dr. Olivia Ligia Burta va conduce pentru inceput, orele de Kangoo Jumps pentru grupa de varsta peste 58 de ani selectata pentru a participa la studiul „KAPO – Sanatate pe Ghete”.

Studiul este unic in lume, initiat de Kinga Sebestyen, coordonatoarea exercitiilor fizice, adaptate la criteriile medicale evaluate si monitorizate de o echipa de specialisti apreciati. Participantii la studiu fac in aceasta perioada exercitii de tip Kangoo Jumps, pe ghete rebound, adaptate diverselor patologii cu intentia ca la finalul studiului, sa se poata demonstra, beneficiile obiective ale acestui sport asupra sanatatii.

Echipa despecialisti este compusa din: conf. Dr. Olivia Ligia Burta, medic primar medicina de laborator, sef lucrari Dr. Dorina Maria Farcas, medic primar recuperare medicala, medicina fizica si balneologie, Dr. Alin Iova – medic medicina generala, fiziokinetoterapeut, specialist recuperare sportiva si lipoterapie, sef lucrari dr. Corina suteu, medic primar medicina muncii, si psiholog Corina Chiorean.

Prin intermediul acestui studiu, Dr. Olivia Ligia Burta doreste sa promoveze comportamentele de sanatate, atat la nivel universitar (fiind conferentiar la Facultatea de Medicina si Farmacie a Universitatii din Oradea), cat si la nivel comunitar, in special la categoria donatorilor (si potentialilor donatori) de sange, fiind directorul Centrului de Transfuzie Bihor.

„Vom veni, la finalul studiului, cu rezultate extraordinare si cu articole de specialitate prin care vream sa dovedim stiintific beneficiile programului medical pe ghete  “KAPO”, Studiul va dovedi ca, prin programele pe ghete rebound recomandate de Kinga Sebestyen, se pot crea/ preveni/schimba obiceiurile si comportamentele de risc legate de stilul de viata in diferite boli, indiferent de sex sau varstã” a declarat Dr. Olivia Ligia Burta.

Peste 5000 de euro au fost donati de Kinga Sebestyen si pasionatii de Kangoo Jumps pentru copiii bolnavi de cancer

Dupa realizarea studiului  si publicarea rezultatelor, se vor pune la Oradea bazele unui “Centru pilot KAPO- sanatate pe ghete”, unic in Europa. Pentru a veni in ajutorul generatiei tinere, in scopul controlului riscului de imbolnavire, se va lansa un set de programe de preventie, reabilitare si recuperare pe ghete pentru spitale, scoli, gradinite, centre de reabilitare si sali de fitness.

in plus, se vor organiza, la nivel national si international, evenimente stiintifice si sportive, avand ca si tema de interes promovarea programului de sanatate “KAPO program medical de preventie ‘SaNaTATE PE GHETE ” si se vor forma noi specialisti care vor lucra cu publicul larg, in colaborare cu specialisti din domeniul de interes.

Colaborarea pentru realizarea acestor obiective, va fi cu o serie de profesionisti din diferite institutii: Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii din Oradea, Spitalul Clinic Municipal Oradea, Clinica Medicris, Centrul de Sanatate si Lipoterapie dr Alin Iova, Centrul de Transfuzie Sanguina Bihor, Primaria Municipiului Oradea.

si cum echipa KAPO -‘SaNaTATE PE GHETE ” este implicata in actiuni caritabile de “fund raising”, si acest program initiaza o serie de evenimente, destinate achizitiei unui dispozitiv de iradiere a componentelor sanguine, pentru bolnavii oncologici si hematologici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s