Studiul Medical “KAPO – Sănătate pe ghete”

kapo logo

Lansarea proiectului KAPO – sănătate pe ghete
*
Studiul “KAPO – Sănătate pe Ghete” – propus de Kinga Sebestyen CEO Kangoo Club Romania, care are o experienţă de 25 de ani în domeniu şi a inventat programele pe ghete – doreşte să demonstreze că exercițiile şi programele pe ghete rebound tip “Kangoo Jumps” aduc numeroase beneficii organismului, putându-se crea/ preveni/ schimba obiceiurile şi comportamentele de risc legate de stilul de viață în diferite boli, indiferent de sex sau vârstã.
La propunerea lui Kinga Sebestyen, au răspuns specialişti din domeniul de interes: Conf. Dr. Olivia Ligia Burtă, medic primar medicină de laborator, Sef lucr, Dr. Dorina Maria Fărcaș, medic primar recuperare medicală, medicină fizică și balneologie, Dr. Alin Iova – medic medicină generală, fiziokinetoterapeut, specialist recuperare sportivă și lipoterapie, Sef lucr, Dr. Corina Șuteu medic primar medicina muncii şi psiholog Corina Andrada Chiorean.
Planul studiului, conceput de echipa ”KAPO” este original, extrem de complex, derulându-se etapizat, prin evaluarea/ monitorizarea atât fizică, explorări funcţionale, scanare ecografică, autopercepţiei imaginii corporale, cât şi a parametrilor de laborator a fiecărui participant, la debutul, pe parcusul şi la finalul programului.
Dintre cele 350 de persoane care au răspuns iniţiativei, 173 au fost preínscrise, dintre care pentru prima serie, pe baza evaluărilor/ selecţiei vor fi admise 80 de persoane în studiu, grupate pe 4 grupe (supraponderali, diabetici, afecțiuni ale aparatului osteoarticular şi persoane sănătoase) care vor beneficia de sesiunile de reabilitare/ recuperare şi íntreţinere, la sala Fit 4U, sub îndrumarea instructoarei Daiana Dobraş, după programe specifice, create de Kinga Sebestyen.
Intenţia echipei “KAPO” este ca după analiza profesionistă şi prezentarea rezultatelor studiului, să se pună la Oradea bazele unui Centru Pilot “KAPO- sănătate pe ghete”, unic în Europa de Sud-Est, cu lansarea unui set de programe instruire/ reabilitare și recuperare pe ghete, pentru şcoli, grădinițe, centre de reabilitare, spitale, și săli de fitness.
Partenerii pe proiect sunt: Kangoo Club Romania, Universitatea din Oradea, Clinica Medicris, Centrul de Sănătate şi Lipoterapie dr Alin Iova, Spitalul Clinic Municipal Oradea, Centrul de Transfuzie Sanguină Bihor, Societatea de Medicină Transfuzională “Karl Landsteiner”, Fit 4U, Primăria Municipiului Oradea. Sponsori: Kangen, Swiss Laboratory Romania; costurile pentru prima serie susţinute de parteneri şi sponsori, este de aproximativ 100.000 euro. Parteneri media Digi 24, Bihoreanu…..
Lansarea oficială, va avea loc la Casa de Cultură “Florica Ungur” din Oradea, în data de 28 ianuarie, cu începere de la ora 1800, într-o manieră aparte, care va susţine o dată în plus originalitatea şi unicitatea proiectului. Accesul la evenimentul de lansare va fi pe baza codului individual primit de persoanele care au completat formularul de preînscriere in proiect.
Pentru a da şi mai multă valoare iniţiativei, studiul este primul din seria de evenimente de strângere de fonduri, destinată achiziţiei unui dispozitiv de iradiere a componentelor sanguine, pentru bolnavii oncologici şi hematologici.

kapo poster final4

6d92e9f0-0e50-4c69-a864-62a76ee6465b

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s